Το blog κατηγοριοποιείται ως ΛΟΑΤΙ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο της Νομικής Αναγνώρισης Ταυτότητας Φύλου στη Βουλή
Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου, ανακοίνωσε χθες στη Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου 2022 της προώθηση στη Βουλή για ψήφιση του νομοσχεδίου για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου μετά και την πρόσφ...
Διακρίσεις με γάμους για Κύπριους πολίτες δύο κατηγοριών
Η Βουλή ενέκρινε προχθες 14 Ιουλίου 2022 την πρόταση του Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τέλεση πολιτικών γάμων σε εννέα αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κάστρα. Στόχος αυτής της κίνησης είναι η ενίσχυση της προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Θερμά συγχαρητήρια και για...
Αντίο Μαρίνα Γαλανού
Είναι με πολύ μεγάλη θλίψη που ενημερώθηκα σήμερα τα νέα του θανάτου της Μαρίνας Γαλανού.

Η Μαρίνα Γαλανού ήταν η δυναμική πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών στην Ελλάδα με έντονη ενεργή ακτιβιστική δράση υπέρ των δικαιωμάτων των τρανς εδώ και δεκαετίες. Ήταν εκδότρια του εκδοτικού οίκου ...
Δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Novartis σε θέματα ΛΟΑΤΙ+
Είναι πολύ θετικό πως, παγκόσμια, όλο και περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν την ανάγκη για την αποδοχή και την ένταξη της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας. 

Παρά το ότι είμαστε ακόμη σε πολύ αρχικά στάδια στη Κύπρο, τελευταία ευτυχώς βλέπουμε αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον και στη χώρας μας. Όλ...
Συνάντηση με την Α.Ε. Πρέσβειρα της Ολλανδίας κα. Elke Merks-Schaapveld
Σε φιλικό κλίμα είχαμε σήμερα συνάντηση με την Α.Ε. Πρέσβειρα της Ολλανδίας κα. Elke Merks-Schaapveld. Η συνάντηση είχε βασικό στόχο την ενημέρωση της κ. Merks-Schaapveld για την κατάσταση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ+ στην Κύπρο. 

Ανάμεσα σε άλλα, αναφορά έγινε και στη καταδίκη τον ...
Έναρξη πενταετούς στρατηγικής για ΛΟΑΤΙ+ του Equal Rights Coalition
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κορνήλιος Κορνηλίου, εκπροσώπησε αυτή τη βδομάδα την Κύπρο στη διαδικτυακή έναρξη της στρατηγικής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ+ του παγκόσμιου συνασπισμού Equal Rights Coalition (ERC), στον οποίο η Κύπρος είναι μέλος από το 2018. 

Βασικ...
Εκστρατεία καταγραφής εμπειριών ΛΟΑΤΚΙ+ από θεραπείες μεταστροφής στην Κύπρο
Σε συνεργασία με τον επιστημονικό φορέα «Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία χωρίς Στίγμα» προχωρούμε στην έναρξη εκστρατείας καταγραφής εμπειριών από θεραπείες μεταστροφής στη Κύπρο, με στόχο τον εντοπισμό των κακών πρακτικών και των αποτελεσμάτων τους για στήριξη της προσπάθειας ποινικοποίησής τους.
Δύο λόγια για τον Σωκράτη Χάσικο
Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σωκράτη Χάσικου σήμερα το πρωί. Ήταν ο Υπουργός που προώθησε και στήριξε με σθένος στη Βουλή την Πολιτική Συμβίωση, καθώς και ο πρώτος Υπουργός που συμμετείχε εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στην Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου το 2015.
Πέντε χρόνια Πολιτικής Συμβίωσης
Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τις 09 Δεκεμβρίου 2015, όταν Ο περί Πολιτικής Συμβίωσης Νόμος δημοσιοποιήθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ήταν πλέον γεγονός, τόσο για ομόφυλα όσο και για ετερόφυλα ζευγάρια.
Διόρθωση
Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας στο βίντεο που είχα αναρτήσει με τίτλο «Ομοφυλοφιλία και Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη». Το ξαναβλέπω και καταλαβαίνω ακριβώς πως νιώσατε παρακολουθώντας το. Λυπάμαι ειλικρινά για την αναστάτωση που προκάλεσα και απολογούμαι για την ατυχή επιλογή μου.