Το blog κατηγοριοποιείται ως Ανθρώπινα Δικαιώματα

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος 2022

Με την ευκαιρία της Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, ας σκεφτούμε για ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα της εποχής μας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι εκατομμυρίων Εβραίων, Ρομά, ομοφυλοφίλων, ατόμων με αναπηρία, πολιτικών αντιπάλων, μαρτύρων του Ιεχωβά και άλλων θυμάτων...

Μήπως ήρθε ο καιρός για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής;
Έστω και με αργούς ρυθμούς, οι καιροί επιτέλους αλλάζουν. Όπως διαφάνηκε και κατά τη χρονιά που μας πέρασε, κάποιες γυναίκες ενδυναμωθήκαν επαρκώς για να νιώσουν έτοιμες να καταγγείλουν τις διακρίσεις και τα περιστατικά βίας που έχουν υποστεί. Μικρά, αλλά εξαιρετικά σημαντικά βήματα.
Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος 2021
Σήμερα είναι η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος η οποία τιμάται κάθε χρόνο στην επέτειο της απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τους Σοβιετικούς.
Υπερήφανη Ελλάδα!
Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι μια παγκόσμια ιστορική νίκη για την Δημοκρατία. Επίσημο τέλος για τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.
Ο Ένζο απελάθηκε, παρά την υπογραφή Πολιτικής Συμβίωσης
Μεγάλη απογοήτευση προκάλεσε η εξέλιξη της υπόθεσης του Ένζο ο οποίος απελάθηκε σήμερα από την Δημοκρατία. Αυτό παρά τις πολλές προσπάθειες τον τελευταίο μήνα προς το Υπουργείο Εσωτερικών από πολλούς, για να σταματήσει την διαδικασία.
Εκσυγχρονισμός Ποινικού Κώδικα Αναφορικά με την Ορολογία του Βιασμού
Χθες, 17 Ιουνίου 2020, μετά από πρόσκληση, έλαβα μέρος στη συζήτηση που έγινε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών αναφορικά με την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ορισμού του βιασμού στον Ποινικό Κώδικα.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ και συγκεκριμέ...